به گزارش روابط عمومی گروه صنعتی شُکری؛ رویداد استارتاپی با عنوان “کاربرد هوش مصنوعی در صنعت فولاد” در روز سه شنبه ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۳ در سالن همایش مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت جهان فولاد غرب برگزار شد. این رویداد با حضور مدیران عامل، رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی، جمعی از پرسنل، صاحبان ایده و مسئولین پژوهشی دانشگاه علمی کاربردی استان، از ساعت ۹صبح تا ۱۲ ظهر برگزار گردید.
در این رویداد، به بررسی کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت فولاد پرداخته شد. محورهای اصلی این رویداد شامل؛ بهینهسازی مصرف انرژی، ارتقاء کیفیت محصولات، کاهش خرابیها و توقفات تجهیزات، و بهبود چرخه تولید با استفاده از هوش مصنوعی بود. همچنین، مفاهیم مربوط به هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و تجهیزات مرتبط با این فناوری در صنعت فولاد معرفی شد.
پس از مرور کلی طرحها ایدههای برتر توسط صاحبان ایده ارائه و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این میان شرکت ذوب آهن بیستون به عنوان حامی این رویداد، امتیازاتی نظیر مشاوره فنی و تخصصی و امکان عقد قرارداد برای تولید نمونه اولیه با صاحبان ایدههای برتر را ارائه داد.
هدف این رویداد شناسایی و ارزیابی فنی امکانات، تجهیزات و مسائل فنی و تحقیقاتی موجود بود. همچنین برگزاری جلسات دوطرفه و افزایش تعاملات میان صنعت و صاحبان ایده به منظور دستیابی به راهکارهای بهینهسازی در محورهای مطرح شده، از دیگر اقدامات مهم این رویداد بود.
دکتر حامد عباسی، مدیرعامل شرکت هوشا پیشرو امید شرکت دانش بنیان و عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، دراین رویداد ارستارتاپی علمی و صنعتی از طرح جدید خود در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی در کورههای پیشگرم پروسه ی نورد رونمایی کرد.
این پروژه بهویژه در صنعت ذوب آهن کاربرد دارد و با استفاده از یک سیستم هوش مصنوعی، به کنترل دقیق پارامترهای سوخت و هوا در کورههای پیشگرم پرداخته و هدف اصلی آن کاهش قابل توجه مصرف انرژی در این کورههاست.
محمدرضا مومنه، مدیر واحد احیای ذوبآهن بیستون، در حاشیه این نشست تخصصی بر لزوم تقویت ارتباط میان صنعت و دانشگاه تأکید کرد و گفت: «جلسه بسیار سازندهای برگزار شد و ارائههای ارزشمندی مطرح گردید. بااینحال، برای اثربخشی و اجرای عملی این ایدهها، ضروری است که ارتباط مستقیمتری با بخش تولید برقرار شود.»
وی با اشاره به ماهیت علمی بسیاری از ایدههای ارائهشده، تصریح کرد: «بخش عمدهای از این پیشنهادات در سطح نظری مطرح میشوند و برای تبدیلشدن به راهکارهای عملیاتی، لازم است کارشناسان دانشگاهی بهصورت مستمر در تعامل با بخشهای صنعتی باشند. ما به دلیل حضور در محیط تولید، درک بهتری از چالشهای اجرایی داریم، درحالیکه دانشگاه میتواند دانش علمی را در این مسیر هدایت کند.»
مهندس مومنه در پایان تأکید کرد: «ایجاد ارتباطی نظاممند و هدفمند میان صنعت و دانشگاه میتواند به تحقق ایدههای نوآورانه منجر شده و راهکارهای مؤثری را برای بهبود فرآیندهای صنعتی ارائه دهد. امیدواریم با افزایش این تعاملات، شاهد پیشرفتهای قابلتوجهی در حوزه صنعت فولاد باشیم.»
در ادامه مهندس آرمان امیری، مدیر کنترل کیفیت شرکت جهان فولاد غرب، ضمن تأکید بر اهمیت این رویداد اظهار داشت:
“برگزاری چنین رویدادهایی میتواند نقش بسزایی در توسعه صنعت فولاد ایفا کند. بهرهگیری از هوش مصنوعی در بخشهای مختلف تولید، نهتنها منجر به افزایش بهرهوری میشود، بلکه به کاهش هزینهها و بهبود کیفیت محصولات نیز کمک خواهد کرد. امیدواریم با تداوم این حرکت، شاهد تحولات مثبت در حوزه صنعت فولاد باشیم.”
این رویداد به عنوان گامی مؤثر در جهت استفاده از تکنولوژیهای نوین در صنعت فولاد و ارتقاء کیفیت و بهرهوری تولید، مورد استقبال گستردهای قرار گرفت و زمینهساز همکاریهای بیشتر میان صنعت و دانشگاه شد، در پایان این رویداد از طرح های برتر با اهدای تقدیر نامه قدردانی بعمل آمد .
روابط عمومی گروه صنعتی شُکری