سکوهای افتخار حوزه صادرات استان در سال ۱۴۰۰ در اختیار گروه کارخانجات صنعتی شکری قرار گرفت.
در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه سال۱۴۰۰ استان کرمانشاه که با حضور استاندار و سایر مقامات استان روز پنجم تیرماه در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد، دو مجموعه جهان فولاد غرب و سیما فولاد جهان از گروه کارخانجات صنعتی شکری به عنوان صادرکننده نمونه معرفی شدند و مورد تجلیل قرار گرفتند.
این دو مجموعه درحالی موفق به کسب این عنوان شدند که صنایع استان در سال گذشته با مشکلات متعددی ازجمله تغییرات ناگهانی در بخشنامههای صادراتی، قطع برق و قطع گاز و افزایش قیمت حاملهای انرژی مواجه بودند.
شرکت جهان فولاد غرب موفق شد در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰ هزار تن محصول به مقاصد صادراتی خود از جمله عراق، افغانستان، کشورهای جنوب شرق آسیا و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر کند و شرکت سیما فولاد جهان نیز در این مدت توانست ۴۰ هزار تن انواع میلگرد را به بازارهای هدف خود در کشورهای عراق، افغانستان و آسیای میانه صادر نماید و به عنوان صادرکننده نمونه سال 1400 استان انتخاب شود.
شرکت جهان فولاد غرب اولین کارخانه تأسیس شده گروه کارخانجات صنعتی شکری است که در سال ۱۳۸۷ در زمینی به مساحت ۶۰ هکتار پروانه بهرهبرداری گرفت. به گفته مدیرعامل شرکت جهانفولاد غرب، این مجموعه با ظرفیت اسمی ۳۰۰ هزار تن در سال تولیدکننده انواع مقاطع فولادی شامل تیرآهن، نبشی و ناودانی است که مجهز به سیستم نورد گرم با تکنولوژی روز دنیا طی سال ها فعالیت توانسته خود را به طراز اول استاندارد و کیفیت در این محصولات برساند.
مصطفی احمدیپور گفت: نگرش غالب مدیران این مجموعه توسعه محور است که در این راستا مسائلی از جمله آموزش مستمر کارکنان، رعایت استانداردهای زیستمحیطی، بهرهگیری از فناوری مدرن و انجام پیوسته امور تحقیقاتی در اولویت امور قرار دارد. وی در تشرح مهمترین موانع پیش روی تولید و صادرات در کشور گفت: متأسفانه صدور بخشنامههای خلقالساعه و گرفتن تصمیمات آنی و کارشناسی نشده بدون مشورت با تولیدکنندگان و بخش خصوصی تاثیرات منفی بزرگی به جای گذاشته است.
احمدیپور معتقد است این شرایط موجب شده رقبای خارجی که منتظر کمترین فرصت و غفلت ما هستند، بسیاری از بازارهای ما را در دست بگیرند. وی همچنین افزود توقع ما از مسئولان کشور ثبات در رویههای صادراتی و تصمیمگیریهای مدیریتی در زمینه صادرات است.
کارشناسان معتقدند صادرات پشتیبان تولید و ضامن اشتغال پایدار است. به همین سبب لازم است دولتها با پایش مستمر مشکلات تولیدکنندگان در راستای رفع این موانع بکوشند تا رونق اقتصادی ناشی از صادرات در کشور ایجاد شود.